10.9 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no
Foto: Steffen Sundt

SAS-streiken er over – flyene letter igjen fredag

Etter at partene i konflikten torsdag kveld kom til enighet er nå streiken i SAS avblåst. Partene har forhandlet siden onsdag formiddag. Flyselskapet holdt pressekonferanse torsdag kveld, og kunne bekrefte at en seks dager lang streik er over og at partene er tilfredse. Foreløpig er noen avganger kansellert fredag, men trafikken er ventet å komme tilbake til normalen de nærmeste dagene.

Siden SAS-pilotene gikk ut i streik fredag 26. april har omtrent 4000 avganger blitt kansellert og over 300.000 passasjerer rammet. Pilotene ønsket blant annet 13 prosent høyere lønn, og mer forutsigbarhet i arbeidshverdagen. Flere medier har fulgt streiken tett denne uken, blant annet NRK.

Det var flere dager uten særlig bevegelse i forhandlingene, men etter at partene møttes hos Riksmekleren onsdag, kom partene til slutt til enighet om en form for trinnvis lønnsøkning med 3,5 prosent lønnsøkning i 2019, 3 prosent til neste år og 4 prosent i 2021. I tillegg har partene blitt enige om en avtale som skal gjøre hverdagen lettere å planlegge for pilotene.

Andre nyheter

Luftfartstilsynet nærmer seg avgjørelse rundt bøter til SAS, Norwegian og Widerøe

Hans Olav Nyborg

Høstferien: 2019: 100.000 per dag – 2020: 25.000 per dag

Hans Olav Nyborg

SAS åpner for flyvninger til Kina igjen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer