SAS-streiken er over – flyene letter igjen fredag

Foto: Steffen Sundt

Etter at partene i konflikten torsdag kveld kom til enighet er nå streiken i SAS avblåst. Partene har forhandlet siden onsdag formiddag. Flyselskapet holdt pressekonferanse torsdag kveld, og kunne bekrefte at en seks dager lang streik er over og at partene er tilfredse. Foreløpig er noen avganger kansellert fredag, men trafikken er ventet å komme tilbake til normalen de nærmeste dagene.

Siden SAS-pilotene gikk ut i streik fredag 26. april har omtrent 4000 avganger blitt kansellert og over 300.000 passasjerer rammet. Pilotene ønsket blant annet 13 prosent høyere lønn, og mer forutsigbarhet i arbeidshverdagen. Flere medier har fulgt streiken tett denne uken, blant annet NRK.

Det var flere dager uten særlig bevegelse i forhandlingene, men etter at partene møttes hos Riksmekleren onsdag, kom partene til slutt til enighet om en form for trinnvis lønnsøkning med 3,5 prosent lønnsøkning i 2019, 3 prosent til neste år og 4 prosent i 2021. I tillegg har partene blitt enige om en avtale som skal gjøre hverdagen lettere å planlegge for pilotene.

ANNONSE
Forrige artikkelNær 300.000 rammet av streiken – over 500 kanselleringer onsdag
Neste artikkelBraathens Regional faser ut jetfly – varsler nedbemanning