SAS tapte over 3 milliarder svenske kroner i andre kvartal

Foto: Hans Olav Nyborg

Flyselskapet SAS tapte over tre milliarder svenske kroner mellom februar og april i år. I følge en pressemelding fra flyselskapet har andre kvartal vært utfordrende med valuta for økonomien.

– Billettsalget var sterkt i det første halvåret, og vi hadde en solid kontantstrøm fra driften i virksomheten. Kostnadsbesparelser forblir hovedprioritet på tvers av virksomheten, og vi opplever fremskritt når det gjelder å nå kuttplanene i SAS Forward-planen, sier administrerende direktør Anko van der Werff i SAS.

Selskapet skriver at de er fornøyde med billettsalget og punktligheten i kvartalet.

Talle for selskapet viser;

FEBRUAR 2024 – APRIL 2024

  • Inntekter: 9 994 (8 955) millioner SEK
  • Driftsresultat (EBIT): -1 521 (-986) MSEK
  • Resultat før skatt (EBT): -3 070 (-1 414) MSEK
  • Resultat før skatt og sammenligningspåvirkende poster: -3 060 (-1 561) MSEK
  • Resultat for perioden: -2 904 (-1 525) MSEK
  • Resultat per ordinær aksje: -0,40 (-0,21) SEK

Antall passasjerer som reiste med SAS i løpet av første halvår økte til 10,6 millioner, en økning på 7,3 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

Den økte etterspørselen fra passasjerer førte til at driftsinntektene våre økte med 12 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor, og landet på 18,9 milliarder svenske kroner for første halvår.

Billettsalget var sterkt i første halvår og vi hadde en stabil kontantstrøm fra den løpende driften. Kostnadsbesparelser fortsetter å være en viktig prioritet i virksomheten, og vi gjør fremskritt i å nå våre kostnadsbesparelsesmål i SAS FORWARD-planen. Driftsresultatet endte på SEK -2,7 milliarder for første halvår, en forbedring på SEK 933 millioner sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. Resultat før skatt (EBT) ble imidlertid svekket til SEK -4,1 milliarder, men justert for valutaeffekter ble EBT forbedret med nesten SEK 600 millioner.

ANNONSE
Forrige artikkelUndersøker mulig selvmord i forbindelse med dødsfall på Schiphol
Neste artikkelTUI merker økt etterspørsel etter å bestille sommerferie