-9 C
Oslo
18/01/21
Hangar.no
FOTO: SAS

SAS trenger 12,5 milliarder svenske kroner

Flyselskapet SAS vil komme til å trenge ytterligere 12,5 milliarder svenske kroner som del av en rekapitaliseringsplan. Det melder selskapet i en børsmelding i dag.

I følge meldingen vil den svenske regjeringen legge opptil fem milliarder kroner i potten som del av denne planen. I Danmark har det blitt enighet politisk om også å gi en støtte, men beløpet er ikke avgjort.

SAS skriver; «Til tross for en rekke tiltak, krever den reviderte forretningsplanen en rekapitalisering av selskapet for å kunne fortsette å drive virksomheten og SAS ‘bærekraftsagenda. Den svenske og danske regjeringen deler styrets syn på behovet for rekapitalisering. I lys av dette ønsker SAS den svenske regjeringens forslag til Riksdagen velkommen om å støtte selskapet med et beløp på opptil 5 milliarder svenske kroner i aksjer og / eller andre omsettelige verdipapirer. SAS hilser også den danske regjeringens budskap om politisk enighet for rekapitalisering av SAS velkommen.»

Videre heter det: «På grunn av covid-19 og den forventede utvinningen i trafikken til, fra og innen Skandinavia, anslår SAS at selskapet vil trenge cirka 12,5 milliarder svenske kroner i nye fond som en del av rekapitaliseringsplanen. Målet med planen er å sikre at SAS er fullfinansiert og at egenkapitalnivået vil være som før covid-19 når forretningsvolumene i 2022 forventes å komme tilbake til nivåene som var gjeldende før covid-19. Som en del av den potensielle planen har de svenske og danske myndighetene krevd tiltak for å fordele den økonomiske belastningen, som inkluderer interne, eksterne og finansielle interessenter i selskapet, inkludert innehavere av SAS utestående obligasjoner og hybridobligasjoner. SAS fortsetter å gå i dialog med den svenske og danske regjeringen og andre utvalgte interessenter, for å bli enige om betingelsene for deres deltakelse. SAS fortsetter også arbeidet med å sikre støtte fra den norske staten. Målet er å presentere tilleggsinformasjon innen utgangen av juni.»

Styret i SAS har godkjent endringer i forretningsplanen som blant annet går ut på oppsigelse av 5000 ansatte. I tillegg kommer en produktivitetsforbedring på mellom 15 til 25 prosent innen alle kollektivavtaler.

Andre nyheter

Vurderer krisehjelp til Norwegian

Redaksjonen

Aviator Airport Alliance med oppsigelser på norske flyplasser

Redaksjonen

Wizz Air kutter i rutetilbudet i Norge

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer