Hangar.no
FOTO: SAS

SAS vil si opp 5000 ansatte permanent

Flyselskapet SAS vil redusere arbeidsstyrken med opp til 5000 ansatte, melder selskapet i en børsmelding.

Det betyr at flyselskapet velger å kvitte seg med nesten halvparten av de fast ansatte. I følge Rickard Gustafson er dette følger som kommer av at selskapet er rammet hardt under koronakrisen, også nå med at sommersesongen ryker.

I følge E24 skal flyselskapet nå inngå samtaler med de forskjellige fagforeningene og andre parter om løsninger rundt det å frigjøre antallet ansatte.

SAS ser på situasjonen med samme øyne som Norwegian i forhold til at flytrafikken trolig ikke er tilbake i normale spor før tidligst i 2022.

Det er 1900 stillinger i Sverige, 1300 i Norge og 1700 i Danmark som det nå er snakk om å kutte. Selskapet sier at det tar høyde for at dersom etterspørsel i markedet etter flyreiser skulle ta seg raskere opp, vil det bety færre kutt enn de nå planlagte.

Andre nyheter

Spørretime: Kaller Wizz Air for useriøst flyselskap

Hans Olav Nyborg

Nå sendes siste Airbus A340 ut av flåten til SAS

Hans Olav Nyborg

Forlenger lånegarantiordningen for norsk luftfart med et halvt år

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer