Hangar.no
SAS nye utseende - Foto: SAS

SAS vurderer å stanse innenriksflyvninger i Sverige

Flyselskapet SAS vurderer nå å stanse også innenriksflyvninger i Sverige. Nå ber opposisjonen i Sverige myndighetene om å gripe inn.

SAS advarer om at situasjonen for innenriksflyvningher nå er så kritisk at det ikke er mulig å holde flyene i luften lengre. Selskapet sier de vurderer dage for dag når flyene må settes helt på bakken.

I følge SVT krever nå politikere i Moderaterna at regjeringen griper inn med tiltak øyeblikkelig.

-Detr kan ikke være slik at landsdeler isoleres fra hverandre i flere måneder sier politisk talsperson Elisabeth Svantesson i Moderaterna til SVT.

Politikere tar til orde for at staten betaler SAS for å fly innenriks på samme måte som blir praktisert med ruter som er ulønnsomme men må opprettholdes ut i fra trafikkplikten. I dag betaler Staten mindre flyselskap for å fly 11 slike ruter på lik linje med fot-rutene i Norge.

Karin Nyman som er talsperson for SAS kunne onsdag fortelle den svenske kringkasteren at SAS for hvr dag som nå går kommer nærmere og nærmere en avgjørelse om stanse alle innenriksflyvningene helt.

Passasjerene uteblir og det er få som reiser, det koster SAS dyrt å holde flyene i luften uten passasjerer.

Andre nyheter

Icelandair-musikkfestival skal strømmes fra Island

Hans Olav Nyborg

SAS mottok første Airbus A321LR

Hans Olav Nyborg

Avinor skal vurdere sjømatsenter på Gardermoen på nytt

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer