SAS vurderer nytt selskap for regionalflåten

Foto: Hans O. Nyborg

Flyselskapet SAS vurderer om det skal opprettes et eget selskap, for å plassere en ny flåte med regionale fly. Selskapet vurderer flere varianter for å fornye flåten, og både Airbus A220 og Embraer E190-serien kan være aktuelle.

I følge E24 ønsker ikke SAS å blande en eventuell bestilling av nye regionale fly, inn i moderselskapet med Airbus A320neo-familien. Derfor ønskes det at dersom det bestilles nye fly, legges disse inn under et eget nytt datterselskap.

Det nye selskapet skal drifte flyene og fly ut fra baser i Skandinavia. Nå skal SAS vurdere alternativer til dagens CRJ-flåte, og velge en flytype som har driftssikkerhet og teknologi som gir gevinst.

Hvorvidt et nytt selskap kan opprettes vil avhengige av om SAS kommer til enighet med fagforeningene. Dersom dette ikke lykkes vil en ny flåte med regionale flytyper måtte legges inn under moderselskapet.

En ting SAS er sikre på i følge nettstedet er at behovet er en flytype som ligger mellom Airbus A320neo og dagens CRJ-900 fly som opereres av det irske selskapet CityJet for SAS. Flytypen bør ha mellom 120 og 150 seter for å kunne brukes på det regionale nettverket.

ANNONSE
Forrige artikkelSer du hva som mangler i denne bagasjetraktoren? Tester automatiske slike…
Neste artikkelDirektør for flyselskapet Garuda smuglet Harley med selskapets fly