-4 C
Oslo
18/01/21
Hangar.no

Satte verdensrekord i lengste flyvning med passasjerfly

Virgin Australia hevder å ha satt verdensrekord i lengste non-stop flyvning med et passasjerfly. I en pressemelding skriver selskapet at de sist onsdag fløy mellom Paris i Europa og til Brisbane i Australia direkte. Turen ble gjennomført med et Boeing 777-300ER.

Turen ble med mange restriksjoner lagt i en rute over Roma, Bahrain, Colombo, Singapore, Darwin, Alice Springs, Townsville til Brisbane. Flyvningen tok 19 timer og 43 minutter, med en tilbakelagt distanse på 18.310 kilometer.

Flyet tok av med 144 tonn med drivstoff, og landet med seks tonn igjen på tankene når det ankom Brisbane. Formålet med turen var å hente hjem australske statsborgere fra Europa til Australia.

Singapore Airlines har fra før rekorden for den lengste non-stop ruten som går fra Singapore til Newark, 15.344 kilometer i distanse. Distansen Virgin Australia la bak seg er i overkant for en Boeing 777-300ER sier selskapet, men med god planlegging i forhold til all passasjerer og bagasje ombord ble det mulig å gjennomføre, melder News.com.au.

Mannskapet som fløy den lange turen

Andre nyheter

Gransker ledelse i PIA etter at fly ble konfiskert i Malaysia

Redaksjonen

Fikk beslaglagt Boeing 777 før avgang fra Malaysia

Redaksjonen

Thai Airways har kapital til drift i fire måneder til

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer