Virgin Australia hevder å ha satt verdensrekord i lengste non-stop flyvning med et passasjerfly. I en pressemelding skriver selskapet at de sist onsdag fløy mellom Paris i Europa og til Brisbane i Australia direkte. Turen ble gjennomført med et Boeing 777-300ER.

Turen ble med mange restriksjoner lagt i en rute over Roma, Bahrain, Colombo, Singapore, Darwin, Alice Springs, Townsville til Brisbane. Flyvningen tok 19 timer og 43 minutter, med en tilbakelagt distanse på 18.310 kilometer.

Flyet tok av med 144 tonn med drivstoff, og landet med seks tonn igjen på tankene når det ankom Brisbane. Formålet med turen var å hente hjem australske statsborgere fra Europa til Australia.

Singapore Airlines har fra før rekorden for den lengste non-stop ruten som går fra Singapore til Newark, 15.344 kilometer i distanse. Distansen Virgin Australia la bak seg er i overkant for en Boeing 777-300ER sier selskapet, men med god planlegging i forhold til all passasjerer og bagasje ombord ble det mulig å gjennomføre, melder News.com.au.

Mannskapet som fløy den lange turen

ANNONSE
Forrige artikkelTi år siden askeskyen lammet flytrafikken i Norge og Europa
Neste artikkelUtsetter oppjustering av Airbus A220-produksjonen