Foto: Qantas

Det australske flyselskapet Qantas gjennomførte en flyvning som blir notert i rekordbøkene for den lengste et Airbus A380 har gjennomført. Kjempeflyet ble fløyet fra Dresden i Tyskland til Sydney i Australia, non-stop.

Flyvningen ble gjennomført på 18 timer og 26 minutter. Totalt har flyet da lagt bak seg 16,105 kilometer i luftlinje, Airbus A380 har en maks grense på 15.700 kilometer sammenhengende. Årsaken til at flyvningen kunne gjennomføres var at flyet kun hadde med seg mannskap, og ingen passasjerer eller noe frakt.

Selve flyturen skjedde 19. desember i år, og dette var kun en enkelt operert tur, som ikke kommer til å bli gjentatt for dette flyet. Qantas har hatt flyet inne på spesialoppdrag hvor interiøret i flyet er byttet ut, men helt nye seter, ny lounge og nye fasiliteter som toaletter og kjøkken.

Det er et vedlikeholdsfirma i Dresden som har spesialisert seg på å å utføre vedlikehold og oppgraderinger av Airbus A380 som er årsaken til at flyet hadde tatt denne turen. I følge nettstedet Airlive.net gjennomførte det samme flyet en ny flytur kun fem timer etter landing i Australia, da med bare 13 timers tur fra Sydney til Los Angeles med både passasjerer, mannskap og frakt.

Skjermdump – Radarbox.com
ANNONSE
Forrige artikkelGikk trolig tom for drivstoff – Fem døde
Neste artikkelUtsetter bygging av tredje rullebane på London Heathrow til 2028