11.9 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no
Foto: Qantas

Satte verdensrekord med Airbus A380-flyvning

Det australske flyselskapet Qantas gjennomførte en flyvning som blir notert i rekordbøkene for den lengste et Airbus A380 har gjennomført. Kjempeflyet ble fløyet fra Dresden i Tyskland til Sydney i Australia, non-stop.

Flyvningen ble gjennomført på 18 timer og 26 minutter. Totalt har flyet da lagt bak seg 16,105 kilometer i luftlinje, Airbus A380 har en maks grense på 15.700 kilometer sammenhengende. Årsaken til at flyvningen kunne gjennomføres var at flyet kun hadde med seg mannskap, og ingen passasjerer eller noe frakt.

Selve flyturen skjedde 19. desember i år, og dette var kun en enkelt operert tur, som ikke kommer til å bli gjentatt for dette flyet. Qantas har hatt flyet inne på spesialoppdrag hvor interiøret i flyet er byttet ut, men helt nye seter, ny lounge og nye fasiliteter som toaletter og kjøkken.

Det er et vedlikeholdsfirma i Dresden som har spesialisert seg på å å utføre vedlikehold og oppgraderinger av Airbus A380 som er årsaken til at flyet hadde tatt denne turen. I følge nettstedet Airlive.net gjennomførte det samme flyet en ny flytur kun fem timer etter landing i Australia, da med bare 13 timers tur fra Sydney til Los Angeles med både passasjerer, mannskap og frakt.

Skjermdump – Radarbox.com

Andre nyheter

Har fløyet samtlige Airbus A380 til USA for lagring i minst tre år

Hans Olav Nyborg

Bloomberg: Legger ned AirAsia i Japan

Hans Olav Nyborg

FAA-direktør skal fly 737 MAX selv neste uke

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer