Hangar.no

Satte verdensrekord med Embraer E190-E2

Det sveitsiske flyselskapet Helvetic Airways satte ny verdensrekord i å fly et Embraer E190-E2 over lengre distanser. I forbindelse med at flyselskapet skulle få overlevert sitt nyeste fly av denne typen, ble det gjennomført en direkte flyvning fra Natal i Brasil, hvor flyene produseres, til Zurich i Sveits.

Flytiden ble på ni timer og 10 minutter, som er den lengste flyturen gjennomført med flytypen noensinne.

HB-AZE ble overlevert til flyselskapet 1. juli melder Flightlevel.

Det var værforholdene og vekten på flyet med få personer og frakt ombord som gjorde at selskapet kunne fly maskinen direkte hjem til Sveits.

Helvetic Airways har nå fem slike fly av typen E2- og har ytterligere fire fly i bestilling hos Embraer. Selskapet har også 10 Embraer 190 classic i flåten. For tiden har selskapet kun ett av disse flyene operative på grunn av koronasituasjonen i Europa.

Andre nyheter

EASA godkjenner MAX-flyene men ber om en tredje sensor på flyet innen 2022

Hans Olav Nyborg

SAS mottok første Airbus A321LR

Hans Olav Nyborg

Gresk flyselskap bestiller Airbus-fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer