Schram ferdig som konsernsjef i Norwegian

Norwegians styre har sagt opp konsernsjef Jacob Schram fra sin stilling. Schrams ansettelseskontrakt, signert i 2019, gjør ham berettiget til ni måneders oppsigelsestid.

Han vil støtte styret på heltid i oppsigelsestiden, til 31. mars 2022. Han vil inntil da motta sin nåværende lønn, og deretter vil et 15-måneders sluttvederlag gis i månedlige utbetalinger, som spesifisert i ansettelseskontrakten fra 20. november 2019. Styret har forsøkt å redusere sluttvederlaget for å gjenspeile utfordringene luftfarten står overfor, men lyktes ikke å komme til enighet om dette heter det i en pressemelding.

Det var 20. november 2019 at Schram ble presentert som arvtager til Bjørn Kjos.

– Jeg er svært tilfreds med å annonsere at vi i dag har ansatt Jacob Schram som ny konsernsjef i Norwegian, etter en grundig søkeprosess. Hans omfattende ledererfaring fra globale selskaper, tydelige kundeorientering og evne til å skape verdier er nettopp det Norwegian trenger når selskapet nå går over i en ny fase der veksten bremser opp og vi skal fokusere på lønnsomhet. Jeg ser fram til å samarbeide med Jacob Schram og resten av ledelsen i Norwegian. Sammen skal vi videreutvikle selskapet og drive fram endringer til det beste for kunder, ansatte og eiere, sa styreleder Niels Smedegaard i Norwegian i en pressemelding den gang.

Schram kom da fra konsernsjef-stilling i Circle K.

– Norwegian har skapt et stykke norsk industrihistorie og det er en ære å bli utnevnt til konsernsjef i dette selskapet. Luftfartsindustrien er preget av sterk konkurranse og uforutsette hendelser, men fremfor alt er luftfarten helt avgjørende for svært mange mennesker. Jeg ser fram til å bruke mine erfaringer til å bygge videre på det grunnlaget Bjørn Kjos, Geir Karlsen og resten av Norwegian-ledelsen har skapt, sammen med dyktige medarbeidere i selskapet. Min viktigste oppgave fremover vil være å bringe Norwegian tilbake til lønnsomhet og ytterligere befeste posisjonen som en sterk aktør i internasjonal luftfart, sa påtroppende konsernsjef Jacob Schram i 2019.

Nå er hans kapittel som konsernsjef i Norwegian avsluttet.

ANNONSE
Forrige artikkelGeir Karlsen ny konsernsjef i Norwegian
Neste artikkelWizz Air mener selskapet er tilbake på topp i 2022