737 MAX-8-200 Foto: Ryanair

Det irske flyselskapet Ryanair mottok 16. juni sin første 737 MAX 8-200 som Hangar.no kunne melde om da. Nå er det klart at selskapet får levert 12 MAX-fly gjennom denne sommeren, og at flyene vil bli fordelt mellom moderselskapet og et datterselskap på Malta.

I følge en pressemelding skal selskapets første seks fly ankomme i fargene til moderselskapet med de ordinære fargene til selskapet, men så skal seks av flyene leveres direkte til datterselskapet Malta Air.

Vi er glade for å kunne ta imot vårt første nye Gamchanger-fly. Disse nye Boeing 737-flyene vil hjelpe Ryanair med å redusere kostnadene, redusere drivstofforbruket og redusere støy og CO2-utslipp, ettersom vi investerer tungt i ny teknologi for å utdype vårt miljøengasjement som Europas grønneste flyselskap. Hvert Boeing 737-fly har 197 seter som er 10 flere seter enn dagens 737-800. Våre kunder vil imidlertid nyte mer benplass, nye Boeing “Sky Interiors” og lavere priser, samtidig som de reduserer miljøavtrykket ved å bytte til disse nye flyene, skryter Ryanairs Michael O’Leary i pressemeldingen.

Innen sommeren 2022 skal Ryanair ha på plass 50 MAX-fly som også skal inngå som del av flåten til datterselskapet Buzz i Polen.

Selskapet har 210 MAX-fly i bestilling, og forhandler med Boeing om en mulig økning av antallet.

ANNONSE
Forrige artikkel(+) Fremskynder første flyvning for MAX 10 til i dag
Neste artikkelNesehjul på Dreamliner kollapset på London Heathrow