Foto: Dannmarks Forsvar

Nordmenn har kastet seg over ferie og flyreiser hos charterselskapene. Ving melder nå om en enormt salg og de siste ukers bestillinger er på høyde med 2019, før pandemien brøt løs.

– Vi så allerede tidlig forrige uke at noe positivt var på gang. Blant annet var det en stor økning i søk etter reiser på våre nettsider og du kan trygt si at trenden vedvarte, sier en entusiastisk Marie-Anne Zachrisson som er landssjef for Ving.

Hun tror årsaken til økningen kan være både synkende smittetall og at mange fullvaksinerte har oppdaget hvor enkelt det er å reise utenlands – og at det er enkelt å komme tilbake igjen.

– Vi er både stolte og glade over å konstatere at vintersalget økte med hele 145 % mot uken før. Vi har ventet lenge på ketchupeffekten, og det er fantastisk å se at mange endelig bestiller feriene de drømmer om, sier Zachrisson.

Stor interesse for helgeturer til europeiske storbyer

Det er imidlertid ikke bare sol og varme som omsider lokker nordmenn ut i verden igjen. Salget av storbyreiser hos Ving har også fått et skikkelig oppsving den siste tiden.

– Forrige uke solgte vi over dobbelt så mange storbyreiser som vi gjorde i hele august, sier Svein Erik Bjørheim, leder for Vings ruteflyavdeling.

Roma, Paris, Barcelona, København og Krakow er byene flest bestiller storbyreiser til akkurat nå.

– Mange har ment at helgeturer til storbyer er en type ferie vi ville måtte vente lenge på at folk skulle begynne å bestille igjen, så vi er glade for å se at lysten er tilbake allerede.

ANNONSE
Forrige artikkel(+) Lanserer helt ny businessklasse
Neste artikkel(+) Hentet hjem en 747 fra Nederland