Selger flyvende palass – Kun fløyet 1100 timer

Foto: AMAC Aerospace Switzerland AG

Myndighetene i Qatar har valgt å legge ut ett av sine flyvende palass til salgs. Flyet er et Boeing 747-8i BBJ og ble kjøpt nytt i 2012. Jumboen som har all den luksus du bare kan drømme om, har kun lagt bak seg 1100 timer i luften, noe som er lite for et fly av denne størrelsen. Dermed er det som en bruktbilselger ville sagt, “Pen og nesten ubrukt”.

Flyet som nå står til salgs hos AMAC Aerospace i Sveits, på vegne av myndighetene i Qatar, har seks kjøkken, ni toaletter, tre bad inkludert ett gjestebad, flere kontorer, 89 gjeste seter, 14 seter til kabinbesetning, business-lounge for 24 personer, hovedlounge for 16 personer, møterom, flere soverom, 13 Blueray-spillere 11 store plasmaskjermer med den største på 55 tommer.

Interiøret er i gullfarge, med gulvtepper gjennomgående og badene har dusj, toaletter, vask og bidet. Totalt kan flyet ta med seg et mannskap på 18 personer og 89 passasjerer.

Flyet skal i følge Flightglobal ha vært et sekundert fly til VIP-transport av gjester og høytstående medlemmer av House of Al Thani i Qatar.

Prisen, ja den kan diskuteres.

FOTO: AMAC
FOTO: AMAC
ANNONSE
Forrige artikkelFlyselskap satt på bakken – pengekassen er tom
Neste artikkelMå selge unna flere fly – Risikerer konkurs