10.1 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Sender alle Airbus A340-600 til opphugging

Det tyske flyselskapet Lufthansa valgte å sette en lang rekke fly på bakken og parkere disse for to uker siden. Nå har selskapet bestemt seg for å ikke bare fase ut flere Airbus A380, men også å sende samtlige av sine Airbus A340-600 til opphugging.

Flere av flyene i flåten er nå parkert en flystripe ved Teruel i Spania. Lufthansa har 17 fly av denne typen i flåten, totalt har selskapet operert 24 av den ekstra lange versjonen.

Lufthansa mottok sitt første fly av denne spesielle utgaven av flyet i desember 2003. Selv om en avgjørelse er tatt rundt at flyene ikke skal tilbake, vil selskapet allikevel holde en liten mulighet åpen for at 10 av flyene kan settes inn igjen på kort varsel i trafikk, skulle behovet oppstå.

Dette er den andre operatøren av den lange 340-versjonen som velger å kvitte seg med flyene under koronakrisen. Virgin Atlantic i Storbritannia har også valgt å fase ut sine 340-600 for godt.

Det er få operatører av denne versjonen igjen i verden. Spanske Iberia, tyske Lufthansa og afrikanske South African Airways er de siste som nå har flytypen i sine flåter.

Flyselskapet Mahan Air i Iran har også operert flere av Virgin Atlantics A340-600.

Andre nyheter

Har fløyet samtlige Airbus A380 til USA for lagring i minst tre år

Hans Olav Nyborg

Bloomberg: Legger ned AirAsia i Japan

Hans Olav Nyborg

FAA-direktør skal fly 737 MAX selv neste uke

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer