Hangar.no
Foto: SunClass Airlines

Charterselskapene sender nordmenn via Sverige med fly – rammes av karantene

Reiseselskapene i Norge har satt opp flere charterflyvninger i ukene fremover, med fulle fly, hvor turen til sydligere strøk går med mellomlanding i Sverige. Det betyr at nordmenn som har kastet seg på muligheten for å fly charter til utlandet denne sommeren, havner i karantene enten de vill det eller ikke.

I følge TV2 som først omtalte saken, mellomlander flere av charterselskapenes fly enten på vei ut av Norge , eller på vei til Norge, i Sverige. Det medfører karanteneplikt, som om du skulle ha reist over grensen og handlet i Strømstad nå.

– For mange av reiseselskapene er det sikkert nødvendig å gjøre det, men norske turister må vite at en slik mellomlanding vil medføre karanteneplikt. I covid-19-forskriftene så fremgår dette kravet tydelig, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til TV 2.

Reiseselskapet Ving er att av selskapens om ble veldig overrasket over karanteneplikten da TV2 i går spurte selskapets direktør om de var klar over dette.

Administrerende direktør i Ving, Christian Grønli svarer TV2 at dette var ikke selskapet klar over, men samtidig at det er de reisende, altså passasjerene, som selv må ta ansvar for sine handlinger og sjekke ut slike ting.

Samtidig sier Ving-direktøren at det kan være fornuftig å høre på Nakstad og norske myndigheter, bli hjemme i sommer.

Andre nyheter

DAT setter inn «VIP Flyet» MD83 i anledning jul

Sebastian Ellefsen Burmo

Air Leap har avsluttet rutesamarbeid

Steffen Sundt

British Airways B747 i brann på Castellón Flyplass

Sebastian Ellefsen Burmo

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer