Charterselskapene sender nordmenn via Sverige med fly – rammes av karantene

Foto: SunClass Airlines

Reiseselskapene i Norge har satt opp flere charterflyvninger i ukene fremover, med fulle fly, hvor turen til sydligere strøk går med mellomlanding i Sverige. Det betyr at nordmenn som har kastet seg på muligheten for å fly charter til utlandet denne sommeren, havner i karantene enten de vill det eller ikke.

I følge TV2 som først omtalte saken, mellomlander flere av charterselskapenes fly enten på vei ut av Norge , eller på vei til Norge, i Sverige. Det medfører karanteneplikt, som om du skulle ha reist over grensen og handlet i Strømstad nå.

– For mange av reiseselskapene er det sikkert nødvendig å gjøre det, men norske turister må vite at en slik mellomlanding vil medføre karanteneplikt. I covid-19-forskriftene så fremgår dette kravet tydelig, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til TV 2.

Reiseselskapet Ving er att av selskapens om ble veldig overrasket over karanteneplikten da TV2 i går spurte selskapets direktør om de var klar over dette.

Administrerende direktør i Ving, Christian Grønli svarer TV2 at dette var ikke selskapet klar over, men samtidig at det er de reisende, altså passasjerene, som selv må ta ansvar for sine handlinger og sjekke ut slike ting.

Samtidig sier Ving-direktøren at det kan være fornuftig å høre på Nakstad og norske myndigheter, bli hjemme i sommer.

ANNONSE
Forrige artikkelThai Airways utsetter internasjonale ruter til september
Neste artikkelBoeing har gjort opp for seg i 90 prosent av kravene etter Lion Airs 737 MAX ulykke