Foto: Aeropuerto de Teurel

Flyselskapet South African Airways har sendt to av sine Airbus A350 til den spanske flyplassen Teurel, der en lang rekke Airbus A380 og flere andre flytyper nå er langtidslagret.

I følge Simple Flying er det to av Airbus A350-flyene som er leid fra leasingselskapet Avolon som nå er faset ut av flåten til det konkursrammede flyselskapet, og sendt til Spania. South African har hatt fire A350 i flåten, de to andre flyene er nå på vei tilbake til eieren, det konkursrammede selskapet Air Mauritius.

SAA mottok de to flyene i november 2019, etter på ha blitt levert til Hainan Airlines i januar samme år. Det betyr at de to år gamle Airbus A350 flyene som nå parkeres i Spania allerede har rukket å ha to operatører, og kan få sin tredje når markedet starter opp igjen.

Slik ser området i Spania ut ved flyplassen Teurel der en lang rekke fly nå er parkert for langtidsparkering. Foto: Aeropuerto de Teurel
Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no