12.9 C
Oslo
25/09/20
Hangar.no
Flightradar24.com

Sendte flyet tilbake til Airbus i Toulouse – Luktet oppkast og sure sokker i hele flyet

Flyselskapet Air Calédonie International (Aircalin) fikk overlevert ett helt nytt Airbus A330-900neo i september i år. Flyet ble satt inn i trafikk 4. oktober og har fløyet mellom Ny-Caledonia og Japan samt Australia.

Men mandag ble flyet fløyet tilbake til Frankrike og Toulouse, noe som er sjelden vare etter at et fly er levert nytt til et selskap.

Årsaken er at det luker sure sokker og oppkast inne i flyet, lukter som har vært der fra da flyet ble hentet, og som flyselskapet ikke blir kvitt. Lukten skal være så sterk at klager fra kabinansatte og passasjerer gjør at flyet nå må gjennomgås av Airbus.

Teknikere i flyselskapet har i en hel måned forsøkt å bli kvitt stanken ombord, men så langt ikke klart å lokalisere hvor stanken kommer fra.

Det er ikke første gang at Airbus har måtte jobbe med å fjerne lukt fra Airbus A330neo-flyene, både TAP i Portugal og et flyselskap i Senegal har måtte sende fly tilbake til produsenten for å bli kvitt samme typen stank. Airbus har ikke funnet årsaken til stanken på flyene til TAP.

Andre nyheter

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Nå bygges den aller siste Airbus A380 hos produsenten

Hans Olav Nyborg

Første Airbus-fly for New York-London rute snart ferdig

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer