Sendte flyet tilbake til Airbus i Toulouse – Luktet oppkast og sure sokker i hele flyet

Flightradar24.com

Flyselskapet Air Calédonie International (Aircalin) fikk overlevert ett helt nytt Airbus A330-900neo i september i år. Flyet ble satt inn i trafikk 4. oktober og har fløyet mellom Ny-Caledonia og Japan samt Australia.

Men mandag ble flyet fløyet tilbake til Frankrike og Toulouse, noe som er sjelden vare etter at et fly er levert nytt til et selskap.

Årsaken er at det luker sure sokker og oppkast inne i flyet, lukter som har vært der fra da flyet ble hentet, og som flyselskapet ikke blir kvitt. Lukten skal være så sterk at klager fra kabinansatte og passasjerer gjør at flyet nå må gjennomgås av Airbus.

Teknikere i flyselskapet har i en hel måned forsøkt å bli kvitt stanken ombord, men så langt ikke klart å lokalisere hvor stanken kommer fra.

Det er ikke første gang at Airbus har måtte jobbe med å fjerne lukt fra Airbus A330neo-flyene, både TAP i Portugal og et flyselskap i Senegal har måtte sende fly tilbake til produsenten for å bli kvitt samme typen stank. Airbus har ikke funnet årsaken til stanken på flyene til TAP.

ANNONSE
Forrige artikkelSkal bygge første Airbus A350 i VIP-konfigurasjon – Tyskland skal bruke flyet som regjeringsfly
Neste artikkelFlyskammen i Norge varte fra 1.6.19 til 31.8.19