Foto: Aqaba Tourism

Et TriStar L-1011 (CS-TMP) ble torsdag senket ned på 28 meters dyp i havet uten for Aqaba i Jordan. Flyet som har en lang historie bak seg, også med flyvninger til Norge, skal nå fungere som et kunstig rev på havbunnen.

Flyet ble levert i 1985 til Royal Jordanian Airlines. I 1998 opererte det for Apollo og svenske Novair. Frem til 2008 var det portugisiske Luzair som opererte flyet. De siste årene har flyet stått lagret for å enten selges som deler eller hugges opp.

Seter er fortsatt på plass i kabinen – Foto: Aqaba Tourism

Nå har det endt sine dager på havets bunn. For dykkere i området og turister som skal dykke blir det et spennende mangfold å kunne oppleve. Selv om flykroppen nå er helt hvit, vil dette endre seg i løpet av tiden som kommer når alger og tang og tare får festet seg på skroget.

I tillegg er mye av interiøret i flyet beholdt med både flyseter, toaletter, instrumenter i cockpiten og bagasjehyller.

Allerede første dagen flyet lå på havets bunn ble det rapportert om at flere fiskearter har tatt bosted inne i lasterommet på flyet.

Tri-Star-flyet er ett av flere objekter på havbunnen i dette området, hvor blant annet et Hercules C130 fly også er senket ned tidligere.

Cockpiten har mye av instrumentene fortsatt på plass
Flyet på havets bunn
Flyet fotografert på Oslo Lufthavn – Foto: Hans O. Nyborg
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1387368448084662&set=a.359254610896056&type=3&theater
ANNONSE
Forrige artikkelHoliday Europe fløy første tur denne uka – vil bli størst på charter i Europa om tre år
Neste artikkelGardermoen: A380 skal fly Oslo til New York denne helgen for Norwegian