Hangar.no
Air France

Ser du hva som mangler i denne bagasjetraktoren? Tester automatiske slike…

Air France har startet test av automatiske bagasjetraktorer som skal sørge for å kjøre bagasjen fra flyet og inn til terminalen. Systemet med ubemannede kjøretly er satt i gang på flyplassen Toulouse-Blagnac i Frankrike denne uken.

I følge flyselskapet er dette et steg mot å effektivisere flyplassdrift over hele verden. Traktorene styres av en dataoperatør, og er utstyrt med en lang rekke sensorer for å oppdage hindringer på veien eller personer som skulle komme i veien for kjøretøyet.

På sikt kan det bety færre arbeidsplasser for bakkeansatte på flyplasser, når denne typen arbeide blir automatisert.

Andre nyheter

Konkursrammet flyselskap vil levere tilbake 19 fly til leasingselskapene

Hans Olav Nyborg

Kommer ikke til å kvitte seg med A380 – Skal tilbake i trafikk så raskt som mulig

Hans Olav Nyborg

Air New Zealand setter Boeing 777 på bakken – utsetter leveranse av nye Airbus-fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer