Setter alle 737-9 MAX på bakken

Det amerikanske flyselskapet Alaska Airlines har bestemt seg for å sette alle sine 737-9 MAX på bakken i påvente av å finne årsaken til at en boltet nødutgang løsnet og falt ut under en flytur med ett av selskapets fly fredag.

LES: Nødutgang løsnet og forsvant

Flyselskapet kunngjorde sent fredag ​​at de midlertidig stiller sin flåte på 65 MAX 9 på bakken til alle er inspisert.

-Etter kveldens begivenhet på Flight 1282, har vi besluttet å ta forholdsregelen med å midlertidig sette vår flåte på 65 Boeing 737-9 på bakken sier administrerende direktør Ben Minicucci i Alaska Airlines til Seattle Times.

Selskapet forventer at samtlige fly av denne typen vil være i drift igjen i løpet av neste uke.

-Hvert fly vil bli returnert til tjeneste først etter fullført vedlikehold og sikkerhetsinspeksjoner. Vi forventer at alle inspeksjoner vil bli fullført i løpet av de neste dagene. Jeg er personlig forpliktet til å gjøre alt vi kan for å gjennomføre denne gjennomgangen på en rettidig og transparent måte, sier Minicicci.

I følge avisen heter det at Boeing monterer en plugg for å tette en døråpning som ikke brukes som dør av de fleste flyselskaper og av ingen amerikanske flyselskaper.

Nødutgangsdøren er installert på det stedet i kabinen kun for fly som går til lavprisselskaper som Ryanair som setter inn ekstra seter som krever en ekstra nødutgang. Ellers er døren forseglet med en plugg og fra innsiden er det dekket av et veggpanel slik at det for en passasjer ser ut som et vanlig vindu, ikke en døråpning.

Denne pluggen, halvveis mellom nødutgangene over vingene og døren bakerst i flyet, den ekstra nødutgangen finnes kun på de største versjonene av 737. Boeing 737-900ER har denne typen ekstra nødutgang, det samme finnes på flytypen 737 MAX 8-200, og MAX 9 og MAX 10.

ANNONSE
Forrige artikkelBoeing skal undersøke 737 MAX-fly som mistet nødutgang-dør
Neste artikkelAmerikanske piloter bekymret for Boeings søknad om unntak fra reglene