British Airways velger nå og ta ut selskapets eneste Airbus A318 fra flåten, og dermed forsvinner også rutenummer BA1 fra London City Airport.

Det var i 2009 at det britiske selskapet startet opp ruten som gikk fra London City Airport til New York, med den minste av A320-familiens flytyper, Airbus A318.

Med kun 32 seter i en full businessklassekonfigurasjon ble ruten benyttet av forretningsfolk som kunne reise direkte fra sentrum av London til New York. Rutenummeret som A318-flyet har benyttet har vært BA1, det samme som Concorde-flyene til selskapet benyttet frem til 2002.

British Airways har kun operert to Airbus A318, G-EUNA, og G-EUNB, førstnevnte ble levert nytt fra Airbus i august 2009, sistnevnte ble levert i september 2009 og faset ut i juli 2017.

Den 18. mars i år hadde flyet sin siste flytur, før det ble satt på bakken på grunn av Covid-19-utbruddet. Nå har IAG og datterselskapet bestemt seg for at flyet ikke returnerer til å fly mellom London City Airport og New York. Dermed blir flyet trolig sendt til opphugging.

ANNONSE
Forrige artikkelUtløste nødsklie på Boeing 777 ved gate
Neste artikkelLanserte første fly for nytt flyselskap på Malta