Hangar.no

Setter den minste Airbus-typen på bakken for godt

British Airways velger nå og ta ut selskapets eneste Airbus A318 fra flåten, og dermed forsvinner også rutenummer BA1 fra London City Airport.

Det var i 2009 at det britiske selskapet startet opp ruten som gikk fra London City Airport til New York, med den minste av A320-familiens flytyper, Airbus A318.

Med kun 32 seter i en full businessklassekonfigurasjon ble ruten benyttet av forretningsfolk som kunne reise direkte fra sentrum av London til New York. Rutenummeret som A318-flyet har benyttet har vært BA1, det samme som Concorde-flyene til selskapet benyttet frem til 2002.

British Airways har kun operert to Airbus A318, G-EUNA, og G-EUNB, førstnevnte ble levert nytt fra Airbus i august 2009, sistnevnte ble levert i september 2009 og faset ut i juli 2017.

Den 18. mars i år hadde flyet sin siste flytur, før det ble satt på bakken på grunn av Covid-19-utbruddet. Nå har IAG og datterselskapet bestemt seg for at flyet ikke returnerer til å fly mellom London City Airport og New York. Dermed blir flyet trolig sendt til opphugging.

Andre nyheter

EU forlenger flyforbud for Pakistan International

Hans Olav Nyborg

British Airways skal bevare «BOAC»-747

Hans Olav Nyborg

Litauisk flyselskap ber om beskyttelse fra kreditorer

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer