Hangar.no
Foto: Qantas

Setter over halvparten av Airbus A380 på bakken til september

Det australske flyselskapet Qantas følger nå etter det tyske selskapet Lufthansa, og setter sine kjempefly av typen Airbus A380 på bakken.

Mens Lufthansa har valgt å sette hele flåten med denne typen fly på bakken frem til mai eller juni, velger nå det australske selskapet å sette åtte av sine 12 Airbus A380 på bakken. Selskapet skriver i en pressemelding at snart er rundt halvparten av selskapets kapasitet i markedet kuttet, grunnet lav etterspørsel etter flybilletter.

Årsaken er koronaviruset som påvirker flytrafikken verden over.

Mens Lufthansa vil ha sine kjempefly på bakke til midten av mai måned, gå Qantas enda lengre. Selskapet skriver at de åtte flyene som nå tas ut av trafikk, skal settes på bakken frem til midten av september.

Det er spesielt det asiatiske markedet som har fått en stor knekk i form av lav etterspørsel.

Selv om åtte fly settes på bakken av totalt 12, er det fortsatt fire fly tilbake, men to av disse skal nå inn på en større teknisk sjekk og blir ute av selskapets flåte i lengre tid. Det betyr at Qantas kun vil ha to Airbus A380 operative i sitt nettverk.

Flyselskapet setter også flere av sine Boeing 747 på bakken, og erstatter ruter disse har fløyet på med Airbus A330. Airbus A380 blir erstattet med selskapets Boeing 787.

Andre nyheter

Bygger om sjelden utgave av Boeing 757

Hans Olav Nyborg

Kvitter seg med Boeing 767, Boeing 717 og CRJ-200

Hans Olav Nyborg

Forhandler videre om Thai Airways’ ønske om konkursbeskyttelse

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer