Hangar.no
Norge

«Sibir-korridoren» fortsatt lukket for Norwegian

Norwegian meldte tidligere i år interesse for å benytte seg av luftrommet over Sibir, også kalt «Sibir-korridoren». Denne uken møttes russiske og norske myndigheter for å forhandle om mulighetene. Møtene endte med at Norwegian fortsatt må fly omveien rundt, meldte e24.no.

SAS har som eneste skandinaviske flyselskap lov til å fly over Sibir, og det har de hatt siden 1956, og slik forblir det enn så lenge. Dermed må Kjos fly rundt dette luftrommet som er den raskeste veien fra Norge til Asia. Selskapet har åpnet mange nye langdistanseruter de siste årene, men selskapet skulle gjerne ønske seg å også kunne tilby flere flyturer til Asia direkte over dette luftrommet i stedet for alternativet som er å fly sør for området og dermed blir en skikkelig omvei.

Selskapet mener potensialet er stort for turisme fra Asia både til Norge og en rekke andre land. I dag går de aller fleste langdistanserutene til Norwegian fra Europa til USA i vest og etterhvert Sør-Amerika. Bangkok og Singapore er nå de eneste rutene Norwegian tilbyr til Asia.

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Krever at SAS endrer vilkårene til ny tjeneste

Ansatte på Oslo Lufthavn kan måtte betale 10.000 for å parkere

Hans Olav Nyborg

Skal fly 50 tonn laks fra Evenes i uken – Vil unngå lastebiler til Oslo

Hans Olav Nyborg