11.6 C
Oslo
01/10/20
Hangar.no
Illustrasjon

Siden 2014: Stor økning i avbestillinger av reiser

Nordmenn reiser som aldri før, og lista ligger lavt for å bestille tur. Derfor ser det også ut til at veien til avbestilling har blitt kortere.

Erstatningene har økt med 60 prosent på fem år.

– Bare i fjor registrerte vi mer enn 10.000 avbestillinger, de aller fleste for turer til utlandet, forteller kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige.

Selskapets tall viser avbestillinger for 80 millioner kroner i 2018, 60 prosent høyere enn tilsvarende tall i 2014.

– For å få dekket avbestilling skal det i hovedsak dreie seg om egen uventet akutt sykdom eller i nærmeste familie, sier Rysstad. Avbestillinger har økt jevnt og trutt over flere år.

Han tror ikke nordmenn er mer syke, men at flere reiser oftere. Økende reiseaktivitet blant alle aldersgrupper, også de som tidligere ikke reiste så mye, vil medføre økning i avbestillingssaker.

– I tillegg er det mange som kjøper reiser lang tid i forveien, med risikoen for at noe inntreffer i mellomtiden, sier Rysstad.

Andre nyheter

Widerøe får fly Evenes – Bodø med statlig kontrakt

Hans Olav Nyborg

Airbus leverer første nye helikopter med fem rotorblader til Norsk Luftambulanse

Hans Olav Nyborg

Luftfartstilsynet nærmer seg avgjørelse rundt bøter til SAS, Norwegian og Widerøe

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer