-8.9 C
Oslo
26/01/21
Hangar.no
Foto: Airbus

Sier opp 3600 ansatte og kvitter seg med 17 fly

Det portugisiske flyselskapet TAP Air Portugal har bestemt seg for å kutte 3600 stillinger i selskapet. Det er 500 piloter, 750 kabinansatte og 750 bakkeansatte som nå mister jobben i flyselskapet.

Det er over en tredjedel av alle ansatte som selskapet, en arbeidsstyrke som måler 10.600. For selskapet betyr slankingen i staben en besparelse på 187.5 millioner euro i året.

Rundt 1600 kontrakter om kort- eller mellomansettelser vil ikke bli fornyet melder Airways.

TAP skal også kvitte seg med 17 fly i flåten, uten at det er spesifisert hvilken flytype som skal ut. Flåten består i dag av Airbus A319, 320, 321 og 330, i tillegg til Embraer E190. Totalt teller flåten 104 fly.

Andre nyheter

Kan bli tvunget til å innstille alle langdistanseflyvninger fra fredag av

Redaksjonen

EU krever at Alitalia-navnet blir dumpet

Redaksjonen

IAG får kjøpe Air Europa på «billigsalg» – Har fått prisen redusert til halvparten

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer