Signerte avtale med piloter i Storbritannia

Det nye norske flyselskapet Norse Atlantic Airways har undertegnet en avtale med fagforeningen Balpa i Storbritannia. Avtalen er tegnet på vegne av hundrevis av piloter som skal fly for selskapet fra basen på London Gatwick og blant annet til USA.

-Dette er et lys i andre enden av tunnelen for luftfarten som sliter stort også her i Storbritannia. Dette er hva industrien trenger akkurat nå, tilgang på flere jobber, så vi ønsker Norse Atlantic velkommen til London og de nye arbeidsplassen som blir tilgjengelig, sier Terry Brandon i en pressemelding fra Balpa.

Den kollektive avtalen som er inngått skal gi de ansatte trygghet i lang tid fremover heter det. Fagforeningen sier de er mektig imponert over de store planene Norse har for driften og rutenettverket som planlegges.

-Vi er svært fornøyde med å få til et samarbeide med Balpa for å kunne tilby piloter arbeide i Norse. Dette vil bidra til flere hundre arbeidsplasser i Storbritannia, sier Bjørn Tore Larsen som er direktør for Norse Atlantic.

Ingen av partene har gått nøye inn på hvilke vilkår som gjelder for pilotene i det som er gjort offentlig tilgjengelig.

Norse starter opp første kvartal eller andre kvartal av 2022 med flyvninger til New York og Orlando fra sin base i London.

ANNONSE
Forrige artikkel(+) Måtte gi fra seg 18 daglige slots
Neste artikkel(+) Stenger tilgangen til gater og strømtilgang – Vil kreve flyplassavgift direkte fra passasjerer