Flyselskapet Norwegian har etter intens innsats denne helgen klart å sikre seg en avtale med samtlige obligasjonseiere i forhold til dugnaden med å forsøke å redde flyselskapet fra konkurs.

I en pressemelding skriver Norwegian;

Forslaget til obligasjonseierne fikk en solid støtte fra obligasjonseierne i alle de fire obligasjonsutstedelsene med en samlet støtte på 76% av stemmene. I NAS08, NAS09 og CB fikk forslaget den nødvendige støtten med henholdsvis 89%, 98% og 85% av stemmene. Selskapet har nå inngått en avtale (skriftlig) med de største obligasjonseierne i NAS07 som vil gi en forbedring på obligasjonseierne NAS07 og NAS08 slik at obligasjonene etter konvertering kan økes med opptil 38% av obligasjonene etter konvertering (sammenlignet til 20% tidligere) basert på verdivurderinger av Gatwick-sporene som beskrevet i vedlagte stevning. Selskapet har diskutert endringene med ad hoc-gruppen av CB-obligasjonseiere som har uttrykt støtte til justeringene. Selskapet vil få en bekreftelse fra CB-obligasjonseiere gjennom skriftlige vedtak og / eller møte uten endringer i vilkårene som ble godkjent 1. mai 2020. For å unngå tvil, vil NAS08 oppnå den samme forbedringen som NAS07. Det vil ikke bli innkalt til obligasjonseiermøte for NAS09. Det nye obligasjonseiermøtet blir avholdt 18. mai 2020

-Takket være konstruktiv dialog og forhandlinger med obligasjonseierne og andre interessenter, er jeg glad for å bekrefte at vi har oppnådd enighet med obligasjonseierne. Vår hovedprioritering nå er å oppnå en avtale med utleierne før den ekstraordinære generalforsamlingen mandag 4. mai. Vi er nå et skritt nærmere å få tilgang til statlige lånegarantier som er avgjørende for å komme gjennom denne krisen, sier administrerende direktør Jacob Schram i Norwegian.

Mandag er det ekstraordinær generalforsamling i Norwegian.

ANNONSE
Forrige artikkelWiderøe-fly tatt i bruk som beredskapsfly for Luftambulansetjenesten
Neste artikkelAir Leap åpner ruter til Gotland