Hangar.no
Internasjonalt

Singapore Airlines-fly ba om å få lande på feil flyplass i India

Indiske myndigheter har satt i gang en etterforskning av to piloter fra Singapore Airlines, etter at de ba om å få lande på en rullebane på Juhu-flyplassen og ikke den planlagte rullebanen på flyplassen i Mumbai.

I følge avisen Times of India var rute SQ422 klar for å lande på rullebane 09 i Mumbai, da flygelederen oppdaget at pilotene hadde kurs rett mot feil flyplass, en kilometer unna Mumbai. Det er uklart om pilotene skal ha bed om faktisk å lande på Juhu, men avisen skriver at flygelederen ikke reagerte på oppkallet da de ba om å få lande. Pilotene har trolig lagt inn feil rullebane i sitt system ombord i flyet mener en etterforsker for den indiske havarikommisjonen.

Avisen skriver at alle som flyr inn og ut av Mumbai får advarsel gjennom datasystemene om ikke å ta feil av de to flyplassene. Det hadde ikke de to pilotene fra Singapore fått med seg. Rullebanen på Juhu er mye kortere enn den i Mumabi og hadde pilotene landet her ville flyet høyst trolig ha endt opp med å kjøre utenfor rullebanen i enden.

Pilotene fikk beskjed om det de var i ferd med å gjøre galt og valgte å ta prosedyre for missed approach – avbryte landingen og tok en ekstra runde for så å komme på rett kurs inn mot Mumbai.

Det er ikke første gang at fly fra andre land gjør denne feilen i følge avisen. Men de siste årene har det vært en nedgang i hvor mange piloter som ikke får med seg advarselen som gis i systemene for de som skal lande på flyplassen i India.

Ligger svært nær hverandre – Kart: Google Maps
Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Legger ned rutetrafikken etter få måneder

easyJet med rekordantall reisende på ett døgn

Emirates og Etihad i samtaler om å bli ett selskap – Blir verdens største