Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Wall Street Journal: Boeing legger ned 787 Dreamliner-produksjonen i Seattle

Den amerikanske flyprodusenten Boeing vil denne uken offentliggjør at all produksjon av flytypen Boeing 787 Dreamliner, blir flyttet fra Seattle til South Carolina. Det betyr at produsenten legger ned produksjonslinjen på Everett i Seattle, skriver Wall Street Journal.

Det vil også medføre at en lang rekke stillinger ved fabrikken på Everett blir borte. Det vil fortsatt være produksjon av Boeings 777X og 767/KC46 i Seattle i tillegg til 737 MAX når Dreamliner-produksjonen blir flyttet.

Boeing velger også å redusere produksjonen av flytypen fra dagens ti fly i måneden til seks fly i måneden. Dette skal være fullført som den nye standarden innen 2022.

Andre nyheter

Fikk levert tre nye Airbus A350-1000

Hans Olav Nyborg

Medier: MHI stanser utviklingen av SpaceJet

Hans Olav Nyborg

Utsetter leveransen av 18 Boeing 737 MAX-fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer