Siste Dash 8 faset ut av flåten til airBaltic

Airbaltic

Flyselskapet airBaltic faset ut siste Dash 8-Q400 fra flåten 1. februar. Nå er flyselskapet ett rent Airbus A220-selskap med 39 slike fly i flåten.

Den siste tilbakeleveringsflyvningen markerer en offisiell slutt på vårt fornyelse av flåten. Dash 8-Q400 var definitivt et godt fly med utmerket ytelse, som de siste årene hjalp oss med å komme dit vi er i dag – et selskap som flyr den mest effektive og grønneste flåten i Europa, sier Martin Gauss som er direktør i airBaltic i en pressemelding.

airBaltic mottok den første Q400 i 2010 og har operert 12 slike fly frem til 2022. I følge tall fra flyselskapet har flåten med Dash-8 fly fraktet 11 millioner passasjerer, og har gjennomført 220.000 flyvninger for flyselskapet siden 2010.  

Selv om Dash 8 er et mindre fly som tillater mer fleksibilitet av og til, har fortsatt en enhetsflåte betydelige fordeler – både økonomiske og teknisk på vedlikehold, og også når det gjelder bærekraft og opplæring. Vi er takknemlige til Bombardier for flytypen vi nå sier farvel til; det var en reise som er nedtegnet i vår historie. Nå ser vi frem og er glade for hvordan Airbus A220-300 har forvandlet flyselskapet vårt, og blitt en av kjernen og svært verdifulle eiendeler til selskapet, la Gauss til.

De 12 flyene er nå tilbakelevert til leasingselskapet Nordic Aviation Capital (NAC).

ANNONSE
Forrige artikkelLegger ned syv ruter fra Estland
Neste artikkelNorwegian skal vedlikeholde “Flyr-flyene”