Hangar.no
Wikipedia
Internasjonalt

Siste flyselskap trekker seg ut fra skandaleflyplass på Sri Lanka

Den nye storflyplassen Mattala Rajapaksa International Airport (MRIA) på Sri Lanka har sett sin siste passasjer på en lang stund. Forrige uke trakk det siste flyselskapet seg ut fra flyplassen, som nå står tilbake uten ruter og selskap.

Flyplassen ble bygget 250 kilometer utenfor Colombo, med lånt kapital i en kinesisk bank. Siden flyplassen åpnet dørene i mars 2013 har listen over flyselskap skate med sikkert blitt redusert ned til å kun være FlyDubai. Nå valgte dette selskapet også å trekke seg ut.

Flyplassen har fått tittelen «Verdens tommeste flyplass», og hadde i 2017 kun 35.000 passasjerer, alle fløy Flydubai. Nå ville ikke dette selskapet fortsette å fly til flyplassen ettersom ruten har gått med halvfulle fly, og inntjeningen uteble.

Det var presidenten på Sri Lanka som beordret at denne flyplassen skulle bygges. Målet var å få en avlastingsflyplass for den ved Colombo. Rullebanen er på 3500 meter og i terminalen er det 12 innsjekkingsskranker. Så langt har det ikke lykkes ledelsen ved flyplassen å tiltrekke seg flere flyselskap, og listen over aktører som har fløyet til Mattala Rajapaksa International Airport er redusert fra 12 til ingen de siste fem årene.

Terminalen er på over 10.000 kvadratmeter og er bygget for å kunne håndtere en million passasjerer i året.

Et av problemene for flyplassen er at den ligger vanskelig til og har dårlig med offentlig kommunikasjon. I tillegg mangler det parkeringsplasser ved terminalen melder Arbaian Business.

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

easyJet med rekordantall reisende på ett døgn

Emirates og Etihad i samtaler om å bli ett selskap – Blir verdens største

Krever privatfly utlevert fra Singapore etter finansskandale i Malaysia