Hangar.no
Foto: Boeing
Hendelser

Siste: Frankrike gjenåpner etterforskning av Malaysia MH370

Den franske avisen Le Parisien har overrasket store deler av luftfartsverden med nyheten om at franske etterforskere har valgt å gjenåpne undersøkelsene rundt hva som skjedde med MH370.

Malaysia Airlines rute MH370, et Boeing 777-fly, forsvant fra radaren 8. mars 2014, med 239 personer ombord.

Havarikommisjonen i Malaysia kom med den endelige og siste havarirapporten 30. juni i år, en rapport som til tross for en rekke spekulasjoner skulle avslutte saken rundt forsvinningen.

LES OGSÅ: Boeing 777 fra Malaysia savnet

I følge avisen skal Gendarmerie of Air Transport (GTA) og BEA i Frankrike gjenåpne etterforskningen, men ingen i den franske regjeringen vil offentlig si noe om saken til pressen i dag.

Avisen som har sine kilder i Gendarmerie of Air Transport (GTA), sier at etterforskningen skal starte med å analysere data fra den britiske operatøren av Inmarsat. En satellitt som er den eneste som registrerte flyets signaler frem til det forsvant.

LES OGSÅ: Siste havarirapport om MH370 utgitt 

I havarirapporten fra Malaysia er disse opplysningene rundt dataene fra Inmarsat gitt lite oppmerksomhet. Franske etterforskere mener at dataene kan gi mer innsikt i om flyet ble styrtet med vilje av en eller begge pilotene.

Det var fire franske statsborgere ombord i flyet og Franske myndigheter ga klar beskjed i juni om at de misliker at saken nå skal avsluttes uten en forklaring på hva som skjedde.

Svært få land verden over har godtatt rapporten fra Malaysia, de fleste land som har uttalt seg har vært kritiske til både innholdet og mangel på innhold i den nesten 500 sider tykke rapporten fra juni.

Franske myndigheter har vært kritiske til at rapporten heller ikke har opplysninger relatert til balanseror-delen som ble funnet på den franske øya Reunion i 2015.

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Amsterdam: Ødela flymotor til 90 millioner kroner

15 skadd i turbulens – Kabinen så ut som om det var rammet av jordskjelv

ATR-fly tok fyr under vedlikehold – Er helt utbrent på innsiden