Hangar.no
Foto: Wikipedia

Siste MD-80 flyvning hos American Airlines kun to måneder unna

Det amerikanske flyselskapet American Airlines har vært en av de store aktørene som har operert MD-80 i USA. Nå er selskapet kun to måneder unna å ha satt det siste av disse flyene på bakken.

Den 4. september flyr den siste MD-80 maskinen i tjeneste for selskapet, på ruten mellom Dallas Fort Worth og Chicago. Pensjoneringen av MD-80 kommer bare en liten måned før flytypen fyller 40 år på vingene.

MD-80 flyene ble lansert på 1970-tallet med den første bestillingen fra Swissair i 1977, 15 fly med en opsjon på ytterligere 15.

Første flyvning skjedde i oktober 1979.

American Airlines har fløyet flytypen med hele 384 individer totalt. Det første flyet ble satt i trafikk hos selskapet i 1983. Det eldste flyet som opereres i flåten nå er fra 1989, mens de andre 27 flyene er fra 2001.

SAS også operatør

Flyselskapet SAS hadde over 80 MD-80 i sin flåte. Selskapet fikk levert sitt første eksemplar i 1985. Selskapet faset ut flytypen for et par år siden.

Totalt ble det bygget 1991 MD-80 fly i årene fra 1979 til 1999. I dag er det regnet med at rundt 590 fly fortsatt er i trafikk på verdensbasis i følge tall fra Boeing.

Andre nyheter

Tyskland teller på knappene – Vil stanse alle internasjonale flyvninger

Redaksjonen

Kvinne døde etter å ha satt en kjøttbit i halsen ombord på fly fra Australia

Redaksjonen

Gransker ledelse i PIA etter at fly ble konfiskert i Malaysia

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer