10.7 C
Oslo
27/09/20
Hangar.no

SISTE: Nye sprekker funnet på Boeing 737NG-modellene – FAA utvider pålagt sjekk

Funnene av sprekkdannelser rundt festene mellom vingene og flykroppene på Boeing 737 NG-serien, har nå blitt større i omfang.

Det amerikanske luftfartstilsynet FAA velger å utvide området som flyselskapene må undersøke for små sprekker. Det er inspeksjon av flere fly som har vist at det er funn av små spekker i skroget, utenfor det området som ligger rundt Pickle fork, festene av vingene til flykroppen.

Det nye direktivet, som antas å bli obligatorisk også i alle andre land enn USA, krever at fly i kategorien høysyklus skal inspiseres på nytt innen 60 dager. Fly i kategorien lavere syklus må inspisere hele området på nytt innen 1000 sykluser. Den globale Boeing 737NG-flåten utgjør cirka 6 300 fly, men bare rundt 25% har nok sykluser til å falle under inspeksjonsmandatene.

Boeing oppdaget det originale problemet da en 737-800 som var forberedt på en konvertering fra passasjer til fraktfly ble inspisert og en sprekk ble funnet i flykroppen. Videre inspeksjon viste sprekker på både venstre og høyre side, melder ATW.

Andre nyheter

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Nå bygges den aller siste Airbus A380 hos produsenten

Hans Olav Nyborg

Første Airbus-fly for New York-London rute snart ferdig

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer