-1.8 C
Oslo
19/01/21
Hangar.no
Foto: Lars Christian Hansen (med tillatelse)

Siste tilskudd til Widerøes Dash 8-flåte er nå satt i trafikk

Høsten 2018 annonserte Widerøe at to ekstra fly (LN-WIX og LN-WIW) var på vei inn i flåten for å sikre regulariteten i rutenettet. Dette ble høyaktuelt etter at selskapet tidligere i 2018 måtte kansellere flere avganger som følge av av at mange fly sto på bakken både grunnet planlagt vedlikehold og nødvendige reparasjoner.

De to nyeste tilskuddene i Widerøes flåte ankom Norge før nyttår fra Avmax i Canada og har i en tid stått på bakken. Data fra flightradar24.com viser at LN-WIW ble satt inn i ordinær trafikk i midten av juni i år, og har foreløpig fløyet i selskapets rutenett nord for Trondheim. LN-WIW har serienummer 501 og er snart 22 år gammelt. Maskinen ble først levert til Ryukyu Air Commuter i januar 1997.

LN-WIX ble også levert fabrikknytt til Ryukyu Air Communter. Flyet rullet ut av fabrikken i 2003, og er dermed det aller yngste flyet i Widerøes flåte av Dash 8-maskiner. Flyet har også vært ute og testflydd tidligere.

Andre nyheter

Widerøe lanserer sommerruter for 2021: satser på Lofoten

Nikolai Sogn

Rolls Royce og Widerøe i nytt samarbeid for å utvikle elfly

Steffen Sundt

Reagerte på få E2-jeter til Nord-Norge – ble benyttet til utlandet

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer