11.9 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no

Siste Tupolev 134 landet for godt i Russland

Det russiske flyselskapet Alrosa Airlines gjennomførte søndag den aller siste flyvningen med det som er det siste Tupolev 134 i kommersiell bruk i Russland.

Flytypen som har vært i bruk siden produksjonen startet i Sovjetunionen i 1966, er nå satt på bakken for godt i Russland. Det siste flyet på den siste flyvningen hadde med seg 70 passasjerer og turen gikk fra Mirny, i Yakutia republikken til Irkutsk øst i Sibir.

RA-65693 som nå er tatt ut av trafikk er det siste Tupolev 134 som har fløyet kommersiell trafikk i Russland, flyet som ble bygget i 1980 skal nå stilles ut på et flymuseum i Novosibirsk.

Andre nyheter

Har fløyet samtlige Airbus A380 til USA for lagring i minst tre år

Hans Olav Nyborg

Bloomberg: Legger ned AirAsia i Japan

Hans Olav Nyborg

FAA-direktør skal fly 737 MAX selv neste uke

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer