Foto: Hans O. Nyborg

Airbus A380 med registrering 9H-MIP skapte overskrifter verden over først og fremst for sin spenstige dekor, men også for å være den eneste av sitt slag som er blitt overtatt av en annen operatør i bruktmarkedet.

Det var portugisiske HiFly som gikk til det skrittet at de inngikk en leieavtale for en av Airbus A380 flyene som Singapore Airlines valgte å kaste ut av sin flyflåte.

Forrige uke ble flyet fløyet fra Abu Dhabi der det er blitt strippet for all dekor, og fløyet til Toulouse i Frankrike og Airbus-fabrikken. Dagen etter ankomst til Toulouse ble flyet så fløyet til Tarbes for parkering. Eierne av dette flyet, tyske Dr. Peters skal ikke ha avgjort hvorvidt flyet her blir hugget opp, eller om det blir stående parkert i flere år.

Det er lite trolig at det vil være mulig å kunne finne nye kunder for å leie flyet slik situasjonen er med luftfarten under pandemien.

Tarbes er i følge Simple Flying flybasen der det første A380 ble hugget opp. Flybasen har nå en lang rekke Airbus A380 parkert, fly som er tilhørende hos Lufthansa, Etihad, Emirates og Air France.

Så er spørsmålet om 9H-MIP noen gang vil fly igjen.

ANNONSE
Forrige artikkelNå har dette flyselskapet fløyet siste tur med Boeing 747 i passasjerutgave
Neste artikkelBoeing skal tilbakeføre fem MAX-fly som står forlatt i India