11.5 C
Oslo
01/10/20
Hangar.no

Sjokkert over manglende vedlikehold i SAS

Flere luftfarteksperter er sjokkert over avsløringene om at SAS har glemt viktig vedlikehold på 28 av sine Boeing 737-fly.

I følge Flemming Jensen i SAS er selskapet usikker på om det har utført det obligatoriske vedlikeholdettersynet hvor en ser etter rust på flyene.

-Vi har avdekket under en rutinekontroll i selskapet at enkelte elementer i vedlikeholdsplanen for våre Boeing 737, ikke er utført slik de skulle ha blitt gjort, sier Flemming til Sveriges Radio.

Totalt 28 fly ble satt på bakken søndag, de flest av disse har tirsdag morgen fått gjennomgått ettersynet for å bli godkjent å fly igjen.

Rundt 500 passasjerer har blitt berørt av at en så stor gruppe fly ble satt på bakken, melder selskapet selv.

Nå skal SAS gjøre en intern granskning på hvordan det var mulig å overse vedlikeholdet som skulle ha blitt utført etter en nøye planlagt plan.

Det er ikke første gangen at SAS blir tatt med buksene nede og ikke har utført vedlikeholdet slik de skulle, 10 av flyene til SAS var i lufta i 2006 selv om de av sikkerhetsgrunner ikke burde ha fløyet fordi de ikke hadde fått vedlikeholdet de skulle hatt.

I 2007 fikk selskapet skarp kritikk av flyprodusenten Bombardier for dårlig vedlikehold av selskapets Q400 fly. I 2002 fikk SAS flengende kritikk av myndighetene for å ha forsømt inspeksjonen av 26 rutefly i 12 sammenhengende år.

Andre nyheter

FAA: Denne flytypen er fortsatt utsatt for forstyrrelser fra mobiltelefoner

Hans Olav Nyborg

Boeing ferdig med testen av ny 737MAX software

Jan-Kåre Folstad

United-fly tok fyr i Seattle

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer