Hangar.no
Foto: Hans Olav Nyborg

Skal auksjonere bort 30 – 45 år gamle fly – Blant annet flere Boeing 747SP

Iran air, det nasjonale flyselskapet i landet, har valgt å legge ut 12 av sine fly på en auksjon. Inventarlisten er kanskje mer oppsiktsvekkende, da den inneholder fly som er opp til 45 år gamle.

I følge auksjonslisten består de aktuelle flyene av Boeing 747SP, Boeing 727-200, Airbus A300 og Airbus A310. Depositum for å by ligger på 4000 amerikanske dollar.

Boeing 747SP ble det kun produsert 45 fly av, det er den minste korteste varianten av jumboen.

Iran Air Boeing 747SP i glansdagene (Wikipedia)

Boeing 727-200 flyet er EP-IRR som nå skal auksjoneres bort, ble bygget i 1974, mens EP-IAA, Boeing 747SP ble bygget i 1976. Selskapet skal også selge en Boeing 747-100 fra 1979, og en Boeing 747-200 fra 1976.

Flyene er i variert tilstand, med noen som mangler både motorer, dører og interiør, andre er fortsatt i bruk til tider.

Det er ventet at det kan være andre flyselskap i landet som er interessert i å kjøpe fly for deler, mens resten selges og blir videresolgt som metall heter det i følge Sputnik News.

Listen over fly som skal auksjoneres bort

Andre nyheter

Tyskland teller på knappene – Vil stanse alle internasjonale flyvninger

Redaksjonen

Kvinne døde etter å ha satt en kjøttbit i halsen ombord på fly fra Australia

Redaksjonen

Gransker ledelse i PIA etter at fly ble konfiskert i Malaysia

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer