6.5 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Skal avgjøre arvtager etter A380 innen desember

Air France er i sluttinnspurten for valget om hvilken flytype som skal erstatte selskapets Airbus A380-flåte. I løpet av det neste tre ukene skal selskapet bestemme seg for enten et større kjøp av Airbus A350, eller Boeings 787 Dreamliner.

Neste år er det kun to år til selskapet har faset ut samtlige kjempefly av typen Airbus A380, og da må en erstatting stå klart. I tillegg skal selskapet kvitte seg med samtlige Airbus A340-300, noe som skjer i løpet av 2020.

Ettersom selskapets strategi fremover er å satse på en flåte med Airbus A330-200, og Airbus A350, er det store muligheter for at dukker opp en bestilling i Toulouse, fremfor i Seattle. Tidligere i år kunne daværende direktør i Air France ymte frempå at det er en mulighet for at selskapets Boeing 787-fly ender opp hos KLM, mens den franske delen i Paris satser utelukkende på A350.

Nå når avgjørelsen skal tas er det mye som taler for at det blir nettopp en bestilling hos Airbus selskapet legger seg opp mot. Air France har også tre av sine Dreamlinere på leasingavtale som gjør at disse kan returneres dersom det er A350 som blir langdistanseflåten for selskapet skriver Le Figaro.

Andre nyheter

Skal kvitte seg med flere Dreamlinere

Hans Olav Nyborg

Berlin Schönefeld bytter navn

Hans Olav Nyborg

Nå kan du få cashpoint når du handler kryptovaluta

Jan-Kåre Folstad

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer