Skal avgjøre arvtager etter A380 innen desember

Foto: Hans O. Nyborg

Air France er i sluttinnspurten for valget om hvilken flytype som skal erstatte selskapets Airbus A380-flåte. I løpet av det neste tre ukene skal selskapet bestemme seg for enten et større kjøp av Airbus A350, eller Boeings 787 Dreamliner.

Neste år er det kun to år til selskapet har faset ut samtlige kjempefly av typen Airbus A380, og da må en erstatting stå klart. I tillegg skal selskapet kvitte seg med samtlige Airbus A340-300, noe som skjer i løpet av 2020.

Ettersom selskapets strategi fremover er å satse på en flåte med Airbus A330-200, og Airbus A350, er det store muligheter for at dukker opp en bestilling i Toulouse, fremfor i Seattle. Tidligere i år kunne daværende direktør i Air France ymte frempå at det er en mulighet for at selskapets Boeing 787-fly ender opp hos KLM, mens den franske delen i Paris satser utelukkende på A350.

Nå når avgjørelsen skal tas er det mye som taler for at det blir nettopp en bestilling hos Airbus selskapet legger seg opp mot. Air France har også tre av sine Dreamlinere på leasingavtale som gjør at disse kan returneres dersom det er A350 som blir langdistanseflåten for selskapet skriver Le Figaro.

ANNONSE
Forrige artikkelNytt islandsk flyselskap lansert i dag
Neste artikkelKLM velger trolig 737 MAX som nye kort- og mellomdistansefly