12.8 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no

Skal bygge Bybanen til Flesland

Avinor håper å kunne åpne ny flyplassterminal på Bergen Flesland i 2016. Håpet er også at bybanen også skal strekke seg helt ut til flyplassen på det tidspunktet.

I følge Bergens Tidene  jobbes det nå på spreng med å få planene realisert hvor Bybanen i Bergen skal gå til en underjordisk endeholdeplass på flyplassen.

Opplegget skal etter det avisen kjenner til følge mye av den samme modellen som er benyttet til Flytoget ved Gardermoen og samme type stasjonsfasiliteter.

Bybanen vil kunne frakte passasjerer og andre inn til Bergen i en fart av 70 kilometer i timen, noe som er et stykke unna Flytogets 130 kilometer i timen mellom Gardermoen og Oslo.

Se video hos BT.NO

Foto: Avinor

Andre nyheter

Få med deg det som skjer – følg oss på Instagram: @hangardottno

Steffen Sundt

Ålesund slår Molde i økt trafikk

Hans Olav Nyborg

Svak oppgang for Rygge

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer