Skal bygge hotell i en Boeing 747-400

En radiokjendis og en gruppe flyentusiaster på New Zealand, har nå fått grønt lys til å gå videre med planene om å bygge et hotell i en jumbojet.

Det er radioprater Paul Brennan som står i spissen for gruppen som forsøker å skrape sammen en million dollar til kjøp av en Boeing 747-400, som for tiden står parkert i Spania. Flyet skulle egentlig bli fløyet til en flyplass i USA denne uken, hvor det skulle hugges opp.

Årsaken til at gjengen på New Zealand har engasjert seg i akkurat denne jumboen er at dette er den aller siste 747 som er igjen av de flyene Air New Zealand opererte. Målet er å fly jumboen til Christchurch hvor vingene og motorene demonteres, og deretter frakte selve flykroppen på veien opp til National Transport and Toy Museum i Wanaka.

Dette aktuelle flyet hadde i sin storhetstid en dekor som var hentet fra den første filmen i serien om Ringenes herre.

Ideen bak hotellet kommer fra den samme modellen som investorer har valgt ved Stockholm Arlanda der det også er et slikt fly i bruk som hotell. Nå håper entusiaster og radioprateren at det lar seg løse å samle inn nok penger til å få flyet hjem igjen, og bygge dette om til hotell, melder New Zealand Herald.

Det aktuelle flyet under landing på London Heathrow i 2003. FOTO: HANS O. NYBORG
ANNONSE
Forrige artikkelDebattinnlegg:-Vi sikrer en flyvedyktig luftfart i hele landet
Neste artikkelFikk ja fra generalforsamlingen