En radiokjendis og en gruppe flyentusiaster på New Zealand, har nå fått grønt lys til å gå videre med planene om å bygge et hotell i en jumbojet.

Det er radioprater Paul Brennan som står i spissen for gruppen som forsøker å skrape sammen en million dollar til kjøp av en Boeing 747-400, som for tiden står parkert i Spania. Flyet skulle egentlig bli fløyet til en flyplass i USA denne uken, hvor det skulle hugges opp.

Årsaken til at gjengen på New Zealand har engasjert seg i akkurat denne jumboen er at dette er den aller siste 747 som er igjen av de flyene Air New Zealand opererte. Målet er å fly jumboen til Christchurch hvor vingene og motorene demonteres, og deretter frakte selve flykroppen på veien opp til National Transport and Toy Museum i Wanaka.

Dette aktuelle flyet hadde i sin storhetstid en dekor som var hentet fra den første filmen i serien om Ringenes herre.

Ideen bak hotellet kommer fra den samme modellen som investorer har valgt ved Stockholm Arlanda der det også er et slikt fly i bruk som hotell. Nå håper entusiaster og radioprateren at det lar seg løse å samle inn nok penger til å få flyet hjem igjen, og bygge dette om til hotell, melder New Zealand Herald.

Det aktuelle flyet under landing på London Heathrow i 2003. FOTO: HANS O. NYBORG
Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no