Skal bygge om to Airbus A330

Det australske flyselskapet Qantas skal bygge om to av sine Airbus A330-200 til fraktfly. Det er en stigende etterspørsel etter fraktkapasitet som gjør t selskapet nå velger å ta to av sine Airbus A330 og få ombygd disse.

Begge flyene skal opereres på vegne av det australske postvesen. Etterspørsel etter kapasitet for den økte netthandelen verden over er skrikende i følge Qantas. Selskapet erstatter de to Airbus-flyene med to nye Boeing 787-9, som selskapet i utgangspunktet skal få levert tre fly av i 2022.

Det er EFW, eid av Airbus og ST Engineering som skal bygge om de to A330-flyene.

Første flyet blir ombygd i august 2022, og skal stå klart i 2023, mens det andre flyet skal bygges om fra november 2022, og skal være klar åtte måneder senere.

Airbus-flyene kan når de er ferdig ombygd frakte med seg 50 tonn.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no