Hangar.no
Foto: Jumbo Stay
  • Forsiden
  • Reise
  • Skal du bo på hotell i sommer? Husk å velg ett med fly som tema
Reise

Skal du bo på hotell i sommer? Husk å velg ett med fly som tema

Dersom du har interesse for fly og luftfart, kan det jo være en idé å søke seg til et hotell som gir den ultimate luftfartsfølelsen. Her er er en liten oversikt over noen av hotellene som tilbyr deg overnatting, i nettopp fly eller helikoptre.

Husk å pakk med kamera for dette bli en unik og spesiell hotellovernatting for deg og den du måtte ta med deg.

HELICOPTER GLAMIN, SKOTTLAND

Et unikt sted med overnatting i en Sea King. Det hadde du kanskje aldri tenkt på at var mulig. Med panoramautsikt over Carse of Stirling i Skottland, kan du overnatte i et helikopter som har fløyet for det britiske sjøforsvaret. For 70.000 kroner ble helikopteret innkjøpt på auksjon, pusset opp og er nå et hotell i en unik klasse for seg. Ombord finner du en dobbeltseng, dusjrom, og en sofa samt kaffebord for å kose deg mens du sitter å ser ut over den flotte utsikten og nyter den. Det er også et minikjøkken for å lage litt mat i.

Prisene ligger på rundt 1600 kroner om natten for to voksne, i tillegg koster det rundt en hundrelapp for bar som medfølger.

Foto: Helicopter Glaming


COSTA VERDE, COSTA RICA

Hotellet er et resort-hotell med helt ordinære suiter og restauranter. Men i skogen inne på hotellområdet finner du også noe helt unik, en Boeing 727 som er en egen suite i seg selv. Høyt oppe i tretoppene står flyet, fult utstyrt med soverom, bad og stuer. Flyet er et Boeing 727 fra 1965 og ble operert av selskapet Avianca i sin tid. Dette er nok ett av de mest omtalte hotellene som er inne i et fly verden over. Hele kabinen er bygget opp innvending med teak-panel og møbler som er spesialprodusert på Java. Det er to soverom i flyet med full aircondition. Overnatting ligger på rundt 4000 kroner om natten, men da får du plass til flere og du bor på et luksushotell med egen roomservice 24 timer i døgnet.

Hotellet tilbyr nå også overnatting i cockpiten på et MD-80 fly. Prisen er noe rimeligere på rundt 2500 kroner natten. MD-80 flyet er også bygget høyt oppe i tretoppene med en fantastisk utsikt fra cockpiten.

Boeing 727 i tretoppene – Foto: Costa Verde

 

THE JET STAR, WALES

I Wales ligger det et hotell som tilbyr overnatting i et Lockheed JetsStar privatfly fra 1970-tallet. Denne flytypen ble populær hos Elvis Presley og den amerikanske presidenten Johnson. Dette flyet om står i Wales er i privat eie men leies ut for overnatting under navnet The Jet Star. Tilbakemeldinger på nettet fra personer som har leid seg inn for natten er overveldende positive med god vekt på renslighet og flott atmosfære. Flyet har en prislapp på rundt 1200 kroner natten og har dobbeltseng, egen bar og dusj samt toalett. Cockpiten har fått en egen Xbox installasjon så her skal det ikke stå på underholdningen.

 

Foto: The Jet Star

 

JUMBO STAY, STOCKHOLM

Ved Stockholm Arlanda står det en jumbojet du kan overnatte i. Her er det innredet både enkeltrom, suiter og møterom med mer. Jumboen har rom i prisklasser fra rundt 1200 kroner og opp til 2500 for suiter. Jumbo Stay åpnet i 2009 på Arlanda og er en ombygd Boeing 747-200. Flyet har i sin tid blitt operert av TransJet i Sverige og ble forlatt på flyplassen da selskapet gikk konkurs. Siden ble flyet stående på flyplassen og skulle til slutt skrotes. Men det ble i stedet for et hotell som du kan overnatte i. Flyet ble bygget for Singapore Airlines i 1976. Det er absolutt verdt å ta en overnatting i på vei til eller fra Stockholm eller andre steder i Sverige.

Foto: Jumbo Stay
Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Utvikler Trondheims største hotell

Hans Olav Nyborg

Gladmelding til nordmenn på tur til Kypros!