Hangar.no
  • Forsiden
  • Norge
  • Skal du følge med på en podcast i år må du få med deg Flypodden
Norge

Skal du følge med på en podcast i år må du få med deg Flypodden

De setter fokus på de viktige og kanskje litt uviktige tingene innen luftfarten, og suksessen nærmer seg med stormskritt for de to herrene Christian H. Kamhaug og Thomas Lone. Begge har lang erfaring på hver sin side med luftfarten, Christian har jobbet inne luftfarten og Thomas en ekte passasjer med sine erfaringer.

Podcasten vi snakker om produseres  med det passende navnet Flypodden og tar en reise gjennom temaer som opptar alle som har interesse for luftfart. Fra passasjertall til flyproduksjon, boklanseringer og flyvning på long- haul. Ideen bak en slik podcast kom nærmest litt ved en tilfeldighet.

Flypodden

-Podcasten ble til ved en tilfeldighet. Thomas og jeg chattet på Snap om servicen på bakken og at forskjellen på flyselskapene nå lå mer i produktet på bakken enn i luften. Thomas spurte om vi ikke bare skulle laget en podcast og etter en liten løpetur med bikkja sa jeg ja. Dette var en tirsdag. Vi spilte inn første episode på onsdagen og var ute med den på torsdagen. En ekstremt kort «time-to-market der», sier en av herrene bak flypodden, Christian H. Kamhaug til Hangar.no. 

Det har heller ikke stått på responsen i markedet. Podcaster er populære som aldri før og stadig flere finner veie til mediet som underholdning på mobilen eller nettbrettet. For de to herrene Kamhaug og Lone skal det heller ikke skorte på gjester ettersom flere har meldt seg allerede.

HER FINNER DU FLYPODDENS HJEMMESIDE

-Responsen har vært helt enorm og over all forventning. Vi har mange flere lyttere enn vi hadde drømt om og vi får masse bra tilbakemeldinger og mange som vil være gjester hos oss, så vi har mange spennende temaepisoder planlagt fremover, sier Thomas Lone. 

Flypodden tar for seg et tema herrene dukker ned i ved siden av småpraten om alt mulig. Kamhaug lover minst en episode i uken for alle flynerder som vil ha litt påfyll av luftfart gjennom ørene. Sist uke hadde også en prat med kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian om selskapets satsning i Argentina.

-Vi har nå landet på at vi kjører én episode, eller flight, som vi kaller det, i uken på ca 45 minutter. Vi snakker litt om aktuelle saker fra flybransjen og så har vi vanligvis ett tema vi dykker ned i. I ukene fremover har vi blant annet frakt på OSL, revenue management, tax-free og flyterror på sendeplanen, legger Kamhaug til. 

En egen podcast om luftfart er nok i manges øyne ganske så nerdete, men som herrene i Flypodden sier det, nerdingen er på et høyt nivå.

-Det er jo nerding på høyt nivå. En venn av meg som ikke er flynerd, men som reiser mye, sa han var dobbeltimponert. Både av hva vi hadde fått til og at vi begge to hadde klart å bli gift. Vi har begge veldig forståelsesfulle koner, avslutter Kamhaug.  

Redaksjonen i Hangar.no har humret godt og blitt underholdt med podcasten til de to driftige herrene, og kan varmt anbefale denne for alle som trenger 45 minutter alene med luftfartens verden.

Du finner podcast-episodene i Apples bibliotek og her.

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Nå skal du kunne gifte deg på Oslo Lufthavn

Faktisk.no: Elektronisk utstyr kan påvirke flyets systemer

Hans Olav Nyborg

United Airlines med 787 til Europa neste sommer