15.6 C
Oslo
28/09/20
Hangar.no
Foto: Boeing

Skal etterforske om Boeing har slurvet i Dreamliner-produksjonen

Det amerikanske justisdepartementet, US Justice Department, har satt i gang undersøkelser rundt nye opplysninger som er kommet om at flyprodusenten Boeing skal ha slurvet med 787 produksjonen.

Det er ved Boeings nye fabrikk i South Carolina i USA at produksjonen skal ha foregått ved hjelp av slurv, og ved å hoppe over enkelte ledd under produksjonen av Boeing 787 Dreamliner-fly.

I følge avisen Seattle Times skal flere ansatte ved fabrikken i Charleston ha mottatt en skriftlig innkallelse til å måtte møte i en domstol, hvor departementet skal legge frem en rekke påstander og beskyldninger og de ansatte må vitne om dette stemmer, med trusler om straff dersom de ikke vitner sant.

I følge den amerikanske avisen mener amerikanske myndigheter at det er «broad cultural problems», eller sagt på en annen måte en slapp innstilling og holdninger til produksjonen av flyene.

For Boeing kommer dette nå på toppen av at samme departement allerede undersøker alle aspekter rundt produksjonen og utviklingen av Boeings 737 MAX, og påstandene om at det kan være tekniske skjulte feil på Boeings 787 Dreamlinere fra de første årene de ble produsert.

Produksjonen i South Carolina står for halvparten av Boeing 787-9, delt med hovedfabrikken i Seattle, og produserer samtlige Boeing 787-10 som leveres til flyselskap verden over.

Andre nyheter

FAA har godkjent GE9X-motoren

Hans Olav Nyborg

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Nå bygges den aller siste Airbus A380 hos produsenten

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer