Hangar.no
Qantas Boeing 747

Skal fly tre siste turer med Boeing 747 før det er slutt – Billetter legges ut neste uke

Det australske flyselskapet Qantas har planlagt tre siste flyturer med sine Boeing 747, før det er definitivt slutt for flytypen. Da har selskapet operert den ikoniske flytypen siden 1971.

Nå er det bestemt at 13., 15. og 17. juli i år vil bli tre flyturer på en time hver seg, som et siste farvel med jumboen.

Deretter er det helt over og slutt for flyene i tjeneste hos Qantas. Med billettpriser fra rundt 5000 norske kroner i businessklasse og ned til rundt 2000 kroner for et sete i økonomiklasse, kan du nå bli med på en av de aller siste flyturene hos selskapet.

Billettene legges ut 7. juli på morgenen lokal tid, og da er det førstemann til mølla. Flyene skal ikke selges ut slik at det blir fulle kabiner, her skal det være rom for å kunne bevege seg rundt, så det er begrenset med plasser ombord heter det.

De tre flyvningene skal foregå fra Sydney, Brisbane og Canberra, henholdsvis 13., 15., og 17. juli.

Når de tre flyturene er over skal maskinene flys til Mojave-ørkenen i USA 22. juli i år. Da står 220 piloter også uten jobb i selskapet.

Opprinnelig plan var at flytypen skulle fases ut i 2021, men koronaviruset og nedgangen i reisende gjør at dette nå skjer i juli i år.

Qantas Boeing 747 var også en av stjernen i TV-serien Skyways fra 1979, som gikk på Tv-skjermene i 1980-årene. (ABC)

Andre nyheter

Fikk levert tre nye Airbus A350-1000

Hans Olav Nyborg

Medier: MHI stanser utviklingen av SpaceJet

Hans Olav Nyborg

Utsetter leveransen av 18 Boeing 737 MAX-fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer