Hangar.no
Foto: Hans Olav Nyborg/ Hangar.no
Internasjonalt

Skal fly verdens korteste A380-rute

Ikke bare skal flyselskapet Emirates fly verdens korteste A380-rute, men det skjer bare en gang. Selskapet skal den 1. juli fly kjempeflyet mellom Dubai og Muskat som er hovedstad og største by i Oman. En flytid på rundt 40 minutter gir ikke de reisende store anledningen til å nyte verdens største passasjerfly.

Flyselskapet sier i en pressemelding at ruten vil bli operert med Airbus A380 denne ene gangen for å feire selskapets 25 år lange historikk i å fly til Oman. Samtidig er flyplassen i Muscat nå bygget om til å kunne håndtere fly av størrelsen Airbus A380, det skal både flyselskapet og flyplassen få testet ut.

Ruten blir på 340 kilometer, noe som er 28 kilometer kortere enn den tidligere registrerte rekorden for korteste ruteflyvning med A380, Emirates rute mellom Dubai og Doha, som ikke lengre bli operert på grunn av blokaden i Gulfen. Den ruten er på 378 kilometer.

Emirates opererer verdens største flåte med over 100 Airbus A380 og har også den aller lengste ruten med et slikt fly. Ruten Dubai til Auckland er på 14 200 kilometer.

(Foto: Hans O. Nyborg)

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Turkish Airlines tilbyr passasjerer å spise når de selv vil

Legger ned rutetrafikken etter få måneder

easyJet med rekordantall reisende på ett døgn