12.6 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no

Skal granske pilotkontrakter

Skatteetaten skal sammen med Samferdselsdepartementet granske arbeidsforholdene til piloter ansatt i både Norwegian og Ryanair, det er kontraktspilotene skatteetaten ønsker å se nærmere på.

I følge VG Nett og avisa Nordlys, er det forholdene rundt hvor pilotene betaler skatt som er av interesse, og hvorvidt de er å kunne sees på som ansatte i selskapet.

– Dette vil vi nok se nærmere på, ut fra det fokuset vi har på utenlandsforhold. Dette er i våre øyne et utenlandsforhold, ettersom pilotene har registrert sine selskaper i utlandet, sier avdelingsdirektør Inger-Berit Andersen i Skatt Øst til Nordlys.

Skatt Øst sier de er klar over at pilotene ofte registrerer seg gjennom kontrakter i skatteparadis som Isle of Man og på Gibraltar , og mener de dermed ender opp som nullskatteytere, dette er en praksis som er utstrakt i flere bransjer, selv om det i realiteten er snakk om ansettelser i Norge.

 

Andre nyheter

Tre fly måtte nødlande innen få minutter

Hans Olav Nyborg

Påstander om stjålne flymanualer

Hans Olav Nyborg

Ny passasjerrekord for Norwegian

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer