Flyselskapet Norwegian skal satse friskt på å få opp antall fly i flåten fremover. Under en presentasjon på Routes i Bergen presenterte direktør Geir Karlsen i Norwegian målet for flåteveksten de kommende årene.

-Vi planlegger for en flåte bestående av 100 fly, med samme mengde ansatte. For oss handler det om nå å klare å få til en vekst på mellom 90 og 100 fly totalt i flåten, så raskt som mulig og innen to år sa Karlsen i sin presentasjon.

I følge Routes Online skal Norwegian beholde rundt 50 fly som leasingfly, og øker flåten til 70 fly allerede gjennom denne sommeren. For Norwegian er dette n økning på 40 prosent på relativt kort tid.

I løpet av våren 2023 kommer det 15 Boeing 737 MAX-fly, som skal benyttes på baser i Norge, Danmark, Sverige, Finland og i Spania.

I følge Karlsen har selskapet lært mye av den veksten med fly som ble hentet inn i årene mellom 2017 og 2019.

-Vi fikk for mange fly inn på for kort tid, både langdistansefly og mellomdistansefly, veksten var for aggressiv og vi endte opp med for mange fly i forhold til markedet og kapasiteten slik den skulle utnyttes, sier Karlsen.

Først når Norwegian får på plass 80-90 fly de neste to årene vil selskapet igjen se på operasjoner utenfor Norden. Da skal andre markeder også vurderes.

Karlsen kunne bekrefte at langdistanseflyvning ikke er aktuelt for Norwegian og ikke på agendaen nå.

ANNONSE
Forrige artikkelFAA advarer om 5G forstyrrelser
Neste artikkelAvinor har fått konsesjon for Mo i Rana